Beboerdag #3

Beboerdag #3

27. maj

Hvad sker der

 

Foråret er over os og vi byder det hjerteligt velkommen med masser af arkæologi, bål, snobrød, sang, dans og historiefortælling! 

 

Køge Museum, Kulturfuglen og Ølsemagle Kirke har slået sig sammen om at arrangere fire beboerdage for alle jer, som bor i Køge Nord og omegn. 

EFTERMIDDAGSPROGRAM 13.00 – 16.30


Har du en have, som skal klargøres til sommersåning, nye udbygninger til huset – eller måske du bare er nysgerrig på, hvad der gemmer sig under jordens overflade? Så meld dig til som have-sponsor på én eller flere af beboerdagene!

 

Som have-sponsor får du og din familie mulighed for at lave en arkæologisk udgravning i jeres egen have i samarbejde med Stefanie Langaa og Anna S. Beck, arkæologer og forskere på Køge Museum, samt andre garvede arkæologer fra Museum Sydøstdanmark.

 

Udgravningerne indgår i et større forskningsprojekt, som omhandler arkæologiske udgravningers betydning for det danske samfund. 

 

Have-arkæologi:

- Vi udgraver og undersøger i fællesskab 1 kvadratmeter af din have. Hvis I er mange med på udgravningen, eller hvis du vil have undersøgt et større område, kan det sagtens arrangeres. 

- Vi sørger for alt udgravningsudstyr – I skal blot hoppe i arbejdstøjet og medbringe godt humør!

- Græstørv bliver gravet af således, at det kan lægges på den udgravede kvadratmeter igen, når hullet er blevet genopfyldt. Vi efterlader altså ikke et hul i din have, men sørger for at dække det pænt til igen. 

- Hvis du har lyst, kan udgravningen foregå som et åbent arrangement, hvor skolekammerater, kollegaer, naboer og venner kan deltage. 

 

Tilmelding som have-sponsor til udgravningerne kan ske via:

 

Mail: stje@museerne.dk

Telefon: +45 60542653

AFTENPROGRAM 17.00 – 19.30

 

Smag på Køge Nord – Vild Mad ved Revlen

 

Vidste du, at de danske strandenge er fyldt spiselige urter og tangsorter? Til denne aften har vi inviteret naturformidler Kristoffer Schou fra Vild Mad. Kristoffer vil tage os med på en tur langs strandengen, hvor vi sammen lærer om naturens spisekammer og indsamler de urter, som vi finder på vejen. Vi går derefter tilbage til Revlekiosken i samlet flok, hvor vi hjælper hinanden med at lave smagfulde urtedressinger. Vores dressinger bliver brugt på lækre ’Vilde Hotdogs’, som vi slutter af med at spise i fællesskab. 

 

Kulturfuglen tænder op i grillen og sammen nyder vi en læringsrig og velsmagende aften! 

 

Vi kommer til at bruge nedenstående apps til begivenheden. Det er en god idé at downloade dem før vi mødes:

 

Vild Mad: 

https://apps.apple.com/dk/app/vild-mad/id1230602644?l=da

 

iNaturalist: https://apps.apple.com/dk/app/inaturalist/id421397028?l=da

 

OBS! 

Tilmelding til denne begivenhed er nødvendig, da vi har et max-antal på 30 personer. Det er gratis at deltage. 

 

Tilmelding kan se via:

Mail: stje@museerne.dk

Tlf: 60 54 26 53

 

Arrangementet er støttet af Ølsemagle Kirke Menighedspleje.